BELTÉRI MEDENCE ÉPÍTÉS

igényes, minőségi kivitelezéssel

Ön megálmodja. Mi megépítjük.

Beltéri medence építés mellett döntött?

A kültéri és beltéri medence építést a Papp Wellness Kft. a több mint 10 éves múlttal és szakmai és medence építői tapasztalattal rendelkező szakembereivel végzi. Ha Ön beltéri medence építés előtt áll és szeretne egyedi kivitelezésű, minőségi, megbízható kivitelező által épített otthoni beltéri medencét, jakuzzit, vagy gőzkabint építeni, akkor jó helyen jár.

Felkészült szakembergárdánk az ország teljes területén megépítettek már jónéhány medencét az Ön által is ismert strandokon, wellnessközpontokban. Többek között a budapesti Palatinus, Széchenyi Fürdő, Dagály Fürdő, Sárváron a Wellnessközpont fürdőben, az egri strandon, és még számos nagyobb Aqua parkban, vagy fürdőben, hogy csak néhányat említsek.

Az uszodatechnika és a medence építés területén jelentős és bejáratott nemzetközi és hazai kapcsolatokkal rendelkezünk.

Az egész ország területén, sőt az országhatárokon túl is vállalunk kültéri- és beltéri medence építést, úszómedence építést, strandok kivitelezését, tervezéstől az átadásig, de igény esetén részmunkákat is végzünk (pl. gépészet, burkolás, stb.).

Kisebb rész- vagy generál kivitelezési referenciáink is vannak Budapesten és környékén, Hévízen, Fonyódon, Kecskeméten, Debrecenben, Nyíregyházán, Tiszafüreden, Abádszalókon.

Magán kerti medence építés mellett építettünk már gyermek és tanmedencéket, gyógy- és terápiás, valamint élmény és látvány, úszó, verseny, strand, és egyedi megoldásokat kívánó medencéket is.

Beltéri medence kialakítási szempontok

Ha már döntöttünk, hogy beltérbe építtetünk medencét, fontos tudni az alábbiakat.

Medence építés beltérre: Ezeket jó tudni!

A beltéri medencék építése esetén fontos szempontok, amikre előre érdemes felkészülni illetve nem árt tudni. A benti medencék esetén fontos megoldani hőszigetelést. A következő fontos dolog a padlófűtés megoldása, amennyiben szükségesnek érezzük, mert mondjuk mezítláb szeretnénk járkálni a medence és wellness részlegben. Lényeges szempont, hogy az épületnek műszakilag megfelelőnek kell lennie a benti medence “befogadására”.
A levegőztetés a következő fontos szempont, amit mindenképp körbe kell járnunk és meg kell oldani valamilyen légtechnikai berendezéssel. Ez nem csak a térben lévő levegő utánpótlását és forgatását oldja meg, hanem az épület állagának megóvása miatt is fontos.

A hőszigetelés

Egyik legfontosabb kérdés a beltéri medence építéskor az épület, illetve a medencetér kiváló hőszigetelésének megoldása. Erre fordítson kellő figyelmet a beltéri medence építésénél, mert rengeteget spórolhat az üzemeltetési költségeken.

A víz hőmérséklete

Az, hogy milyen legyen a medence hőmérséklete vérmérséklet függő. Általánosságban kijelenthető, hogy egy beltéri medence ideális vízhőmérséklete 26-28 C fok körül van, a beltéri hőmérsékletet pedig érdemes ehhez az értékhez képest 2-3 C fokkal magasabbra beállítani.

A páratartalom

Egy beltéri medencetérben az ideális páratartalom 50-70%. Érdemes tehát ezt a páratartalmat beállítani. Ekkora páratartalomnál viszont már elkerülhetetlen a páralecsapódás és vissza is jutottunk a hőszigetelés fontosságához illetve annak megoldásához.

A medence fedése

Gondolnunk kell a medence letakarására, vagyis a medence fedésére is, ezáltal tudjuk ugyanis csökkenteni a párolgás mértékét és a víz hőveszteségét, ezáltal az energiaköltségeinken tudunk némi pénzt spórolni. Természetesen a medence fedése a víz tisztán tartásában és a medencébe esések megelőzésében is fontos szerepet játszik.

Rendszeres karbantartás

A beltéri medence rendszeres karbantartást és ellenőrzést igényel. A víz felszínének illetve a vízfenék tisztítása egyaránt fontos, hiszen a vízforgató és vízszűrő nem oldja meg 100%-osan a víztisztítást. Ez történhet hálóval és víz alatti porszívóval. A vízszűrőket érdemes időközönként átnézni, tisztítani, ha szükséges. A víztisztítás legelterjedtebb és legolcsóbb módja a klórozás. Időközönként a víz PH értékét is mérni kell és be kell állítani a normál PH-értékhez, ha szükséges. Hetente az algátlanításra, ill. pelyhesítésre is sort kell kerítenünk a kifogástalan vízminőség elérése érdekében. Vízlágyítót is használnunk kell, ha a vízminősége ezt igényli, ezáltal megóvjuk eszközeinket is.

Üzemeltetési költségek

Nem utolsó szempont a beltéri medence üzemeltetésének költsége sem. Egy beltéri medence esetében jelentős energiafelhasználást jelent a vízforgatás, a levegő és a víz fűtése illetve a párátlanítás megoldása. Emellett természetesen a vegyszerek költségeivel kell számolnunk, amelyekkel beállítjuk és fenntartjuk a megfelelő vízminőséget. Ezek a költségek havi szinten 20 ezertől akár 60 ezer forintba is kerülhetnek.

Beltéri medence típusok

Válasszon a stílusához és a környezetéhez megfelelő medencét!

Vasbeton medence

csempe vagy üvegmozaik burkolattal

A medencét egy vasbetonból épült aljzatra zsalukőből készült oldalfalakból építjük meg. Általában csempével, vagy üvegmozaikkal burkoljuk. A vasbeton alapú medencék a legtartósabbak. A szerkezetet vízzáró betonból készítjük, melynek jellemzője a hatékony víztartás és a megfelelő felületi stabilitás. Egy vízzáró vasbeton szerkezetű medence szinte bármilyen egyedi igény szerint megvalósítható, ám ez a legdrágább medence típus is egyben.

Vasbeton medence

fóliaburkolattal

medence fóliaburkolattal

A medencét egy vasbetonból épült aljzatra zsalukőből készült oldalfalakból építjük meg. A betonszerkezet ebben az esetben nem vízzáró, csupán a statikai stabilitást biztosítja. Vakolás után kerül a medencébe egy vízzáró fóliabélés, amely vegyszer- és UV-álló, speciális medencefólia. Az így megépített medence előnye, hogy olcsóbb mint a csempés medence és bármilyen méretben és formában megvalósítható. A fóliák sok színben kaphatók így teljesen egyedi medencénk lehet.

Műanyag medence

kerámia réteggel erősített üvegszálas poliészter műgyantából

kerámia medence

Egy medencetestből álló, kiöntött, kerámia betétes medencék, melyek kiváló minőségűek és hosszú élettartamúak.

Fémfalú medence

fóliaburkolattal

fémfalú medence

Galvanizált és festett acélfalú, PVC belső fóliás medencék, amelyek besüllyesztés nélkül a talajszintre telepíthetők vagy a földbe is besüllyeszthetőek.

Puha falú medencék

puhafalú medence

Ezeknek a családi mobil medencéknek a telepítése gyors és egyszerű. A talaj előkészítése után azonnal felállíthatók utána bármikor szét is szedhetők.

Víztükör szerinti medencetípusok

Választhatja a feszített víztükrös vagy süllyesztett víztükrös megoldást egyaránt!

Feszített víztükör

feszitett víztükör

Süllyesztett víztükör

süllyesztett víztükör

Medence formák

Bármilyen formában képzelte is el medencéjét, mi megépítjük Önnek!

Kerek

kerek medence

Ovális

ovális medence

Vese

Téglalap

téglalap alakú medence

Négyzet

Kerekített sarkú

Nyolcas alakú

Római lépcsős

római lépcsős medence

Egyedi

egyedi medence

További szolgáltatásaink megrendelőinknek

Számos kiegészítő szolgáltatással is rendelkezésére állunk!

Szervízelés

Karbantartás

Téliesítés, tavaszi beüzemelés

Szaktanácsadás

NÉHÁNY BELTÉRI MEDENCE, AMIT MI ÉPÍTETTÜNK

Még több kép a képgalériánkban!

ÍGY ZAJLIK EGY BELTÉRI MEDENCE ÉPÍTÉSE

Az alábbi folyamatábrán röviden látható a beltéri medencék megépítésének főbb lépései.
 • image

  Ajánlatkérés, megrendelés

  Ön ajánlatot kér tőlünk, mi 24-48 órán belül elküldjük az árajánlatunkat. Megbízza a Papp Wellness-t a munka kivitelezésére.

 • image

  Helyszíni felmérés, egyedi igények megbeszélése

  Kimegyünk egy helyszíni felmérésre,
  személyesen átbeszéljük a részleteket.

 • image

  Kivitelezés a telephelyen és a helyszínen

  A munka elkezdődik a telephelyünkön és a helyszínen.

 • gőzkabin építés átadása

  Házhozszállítás, beépítés, beüzemelés, átadás

  Házhozszállítjuk a műhelyben készült terméket, összeszereljük, beüzemeljük  majd kulcsrakészen átadjuk.

MIÉRT A PAPP WELLNESS?

Egyedi igények kivitelezése

Az Ön medencéje illetve wellness részlege egyedi építésű, pont úgy kivitelezve és minden oda szabva, úgy beépítve ill. felszerelve, ahogy Ön szeretné. Saját ötleteinkkel még tovább alakítható az eredeti elképzelés. Mi nem sablon megoldásokat építünk, csakis egyedi terveket valósítunk meg.

Vállalt határidőre kész

A megrendelővel kötött vállalkozási szerződésben meghatározott határidőt szem előtt tartva készítjük el a medencét illetve wellness részleget. A próbaüzemelés után, kulcsrakész és működő állapotban adjuk át Önnek.

Egy kézben a projekt, nem kiszervezünk

A Papp Wellness csapata vállalja a komplett wellness építést, mindezt úgy, hogy nem alvállalkozókat vonunk be, hanem egy komoly szakembergárda áll a medence és wellness építés mögött is. A Papp Wellness így a még komplexebb wellness részleg kivitelezéseket is egy kézben tudja tartani, ezáltal felelős és minőségi teljesítést tud garantálni. Nem kell alvállalkozókkal vesződni és átláthatóbb az elszámolás is.

Igényes, precíz munkavégzés

A medence építésben is igényes és alapos munkát végzünk. Igényesség és precizitás a jelszavunk. Minden munkát szenvedéllyel építünk, mintha magunknak csinálnánk. Munka után eltakarítunk magunk után. Rendet és tisztaságot hagyunk.

Minőségi alapanyagokból

A medence építéséhez a legmegfelelőbb csempe és ragasztóanyagokkal dolgozunk. A választott csempe természetesen alkalmazkodik az Ön pénztárcájához és igényéhez. Segítek választani, de a végső döntés az Öné.

Munka utáni elérhetőség, szervíz

A munka elvégzése után felmerülő egyéb kérdéseire, esetleges szervízre is rendelkezésére állok. Elérhető vagyok bármi probléma merül fel, mert szeretném azt minél gyorsabban megoldani a munka lezárulta után is. Célunk az Ön maximális elégedettsége munkánkkal és szolgáltatásainkkal.

Tekintsen be helyszíni munkánkba

Ebben a videóban egy komplett otthoni wellness részleget alakítottunk ki megrendelőnk részére. A wellness részleg elkészítésének utolsó órájában készült videó bemutatja a gőzkabin, a tusoló és a finn szauna legutolsó simításait és az elkészült komplett wellness részleget.

Szent István Hotel Wellness részlege

Ebben a videóban bemutatjuk az egri Szent István Hotel komplett wellness részlegét, amely 2015 végén a Pappszauna kivitelezésében valósult meg.

LAPOZZON BELE BROSSÚRÁNKBA!

MI FELKÉSZÜLTÜNK A MEDENCE MEGÉPÍTÉSÉRE!

 • EtoParkHotel
 • Hajdúnánási Gyógyfürdő
 • Műegyetem
 • LurdyHáz
 • Hotel Aquamarin
 • HolidayBeachBudapest

Kérje árajánlatunkat beltéri medence építésre!

SZAUNA ÉS WELLNESS RÉSZLEG ÜZEMELTETÉSHEZ

SZEREZZEN BE MINŐSÉGI, VÁLOGATOTT

kellékeket, eszközöket, felszereléseket és alapanyagokat

A PAPPSZAUNA WEBÁRUHÁZÁBÓL!